fbpx

Reseña de “Més vides que estrelles”, de Isidre Aiguadé Aiguadé | Por Nuria Bellido

Reseña de “Més vides que estrelles”, de Isidre Aiguadé Aiguadé | Por Nuria Bellido

El escritor catalán Isidre Aiguade nos presenta: “Més vides que estreslles: Quantes vides vivim?”, una obra llena de matices, interesante de leer, escrita para hacer pensar y que mezcla varios y diversos temas como pueden ser los nazis, la iglesia, la homofobia…

Me ha parecido un libro muy rico en contenido, y del que hay muchas cosas de las que hablar, por lo que voy a ir por partes. Para empezar, la portada del libro —una foto que refleja lo infinito y lo desconocido del universo— nos adelanta de un modo muy sutil todo lo que nos vamos a encontrar dentro de la obra: preguntas, preguntas y más preguntas. El libro es una profunda reflexión constante, donde cada página te hace pensar y te obliga a cuestionarte muchas ideas preconcebidas por la sociedad.

En cuanto a su edición, nos encontramos con un excelente ejemplar con doble solapa, impresión mate y una obra de casi trescientas páginas escritas en un perfecto catalán. El autor se expresa con soltura, se nota que habla de temas sobre los que tiene conocimientos y consigue que devores las páginas una detrás de otra.

Me parece muy acertado la forma en que Isidre Aiguade pretende hacer pensar al lector al escoger la novela como medio para su crítica. Entre líneas veo tablas para haberlo escrito como ensayo, pero a través de una novela es más sencillo de leer, procesar y entender. Aquí chapó.

Hace poco leí una entrevista del autor en la que confesaba que, al tener ochenta años, no le quedaba tiempo para ser ambicioso en logros literarios. Creo que esto se nota en el libro para bien y que ha escrito lo que quería escribir, sin miedos, sin presiones y sin buscar quedar bien o ser políticamente correcto.

Para terminar, me gusta mucho la idea de fantasear con la idea de la reencarnación y el punto de vista que se le da —aquí no te desvelo más, prefiero que leas el libro—.

En definitiva, es una muy buena obra de un muy buen escritor —se nota mucho que, aunque sea su primer libro, ha escrito previamente muchos artículos en revistas. Porque, como dije antes, hay tablas de escritor—. Muy recomendado.

Isidre Aiguadé "Més vides que estrelles"
Isidre Aiguadé – “Més vides que estrelles”

Sinopsis de “Més vides que estrelles”

Aquesta no és pas una novel·la de religió, encara que hi jugui un paper important un capellà de conviccions tan arrelades com hipòcrites. Cada any, la nit de Nadal, un advocat i la seva dona celebren un sopar en el que hi conviden la resta de la família, composta per un psicòleg i la seva dona; dos pastissers; un capellà i una minyona francesa considerada com un membre més de la família: són els “convidats a taula”, com afectuosament els anomenen ambdós amfitrions. L’advocat relatarà, fil per randa, tot allò que li va passar quan va patir l’aturada de cor a causa d’una al·lèrgia a l’anestesia. Quan la va palmar, com ell mateix ho diu sempre: “Per uns instants jo vaig estar mort sobre la taula d’operacions”. Amb tot detall explicarà com es va veure sortir del seu propi cos i l’estrany lloc on va anar a parar, un indret que segons ell no era altra cosa que l’altre món. Allà hi troba l’Anna, una noia la qual li explica que ella havia escrit un diari però no el va poder acabar per culpa de la guerra, doncs va morir dins un camp de concentració alemany abans de poder fer els setze anys. La misteriosa noia el porta davant de molts militars d’alta graduació que, com ella mateixa, no són pas de carn i os. La noia li explica la vida terrenal passada de cadascun dels militars i tot el mal que varen fer durant la II Guerra Mundial per portar a terme la “solució final”, com els nazis la van anomenar. L’advocat s’enduu una gran sorpresa quan la noia li assegura que ella es reencarnarà en la filla que molt aviat portarà al món la seva dona.

Ficha técnica “Més vides que estrelles”

  • Editorial ‏ : ‎ Grupo Editorial Círculo Rojo SL; N.º 1 edición (17 octubre 2022)
  • Idioma ‏ : ‎ Catalán
  • Tapa blanda ‏ : ‎ 274 páginas
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 8411551261
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-8411551267
  • Peso del producto ‏ : ‎ 435 g
  • Dimensiones ‏ : ‎ 15 x 1.75 x 21 cm

Comprar “Més vides que estrelles”

Biografía de Isidre Aiguadé

Isidre Aiguadé (Barcelona, 1943 ), autor de nombrosos articles publicats a revistes i diaris, ens convida a pujar al vaixell de la imaginació, a bord del qual navegarem per un mar replet de sorpreses, unes reals, altres no tant. Això no obstant, on acaba la realitat i on comença la fantasia? El lector haurà de fer un verdader esforç per tal de saltar la minsa frontera que separa ambdues parcel·les, doncs si no es veu capaç de sortir del terreny de la realitat, li serà molt difícil capejar les agitades aigües d’aquesta
fantàstica novella.

“Com pot ser un món en el que no existeixi ni el pes ni les distàncies, que no existeixi el temps, ni l’ahir ni l’endemà, un món on sempre sigui avui. Un món on ni la teoria de la relativitat d’Einstein hi té cabuda. Un món on no hi ha res material”.

“Quan una porta es tanca, una altra s’obre, i quan l’hora dels adeus arriba no vol pas dir fins mai, sinó fins la propera, doncs hem de viure més vides que estrelles hi ha a l’Univers”.

“El carilló ja no es veia amb cor de donar les hores, se li havia acabat la corda”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *